Стефания, Иван-Александър и бебе Хана 

Вечерта на 19-ти януари 2023г., някъде към 00:00 часа започнаха контракциите, които бяха по-скоро като вълни, които ме събуждаха през час – два. На сутринта, казах на съпруга ми, че май се започва. Той заведе сина ни на детска градина и отиде на работа, с ключовете за колата. Разбрахме се ако се наложи, когато се наложи, да му се обадя и ще ни закара до болницата. 

Реших да следвам инстинкта си и да се доверя на историите от Positive birthing, които бях гледала и да си остана вкъщи максимално дълго. В началото, до обяд някъде, беше по-лесно. Гледах филм, лежах, взех си душ, пуснах пералня, чистих, прегледах си багажа за болницата… Но постепенно контракциите зачестиха и станаха по-интензивни. Тогава писах на Олга за втори път. Бях ту върху пилатес топката, ту на прозореца … вече не можех много да слушам и да гледам нищо. Около 16:00 часа Олга ми писа да отида в Св. Лазар да ме прегледа и да решим какво правим. Чух се с мъжа ми, той тръгна към мен. Докато излизах от къщи вече бях с усещането за напъни, спирах се два пъти докато слизах по стълбите към колата. 

Към 17:00 часа вече бяхме в Св. Лазар. Олга ни посрещна с „О, подранили сте :)“, а аз имах поредната контракция, вокализирайки на рецепцията. Влязохме в кабинета за преглед и Олга каза, че е време! 10 см разкритие и мехура стърчи… Веднага тръгнахме към родилната зала. Аз измрънках нещо от рода на „…ама аз исках да родя във вода…“, но всички единодушно се съгласихме, че няма време за това. Едва се качих на кушетката и напъните се засилиха. Олга няколко пъти ми предложи ако искам да сменя позата, да ползвам столчето… но аз бях толкова изтощена, че нямах сили за това. Появи се и д-р Паликов, набързо се облече, имах пълната подкрепа на Олга и на съпруга ми Иван-Александър, който ми държеше краката, защото аз все ги свивах.. 

Първо се спука мехура и  изтекоха водите, а после се появи главичката, след нея тялото и  бебето се роди! Веднага Олга ми я подаде. Беше невероятно преживяване. 

Усещах всичко… Виках, ръмжах, ревеше ми се, но очите на мъжа ми ме гледаха с толкова сила, любов и усмивка, че бях сигурна, че ще се справя. Хана се роди в 17:59 часа, 3240 кг, 49 см на 20-ти януари 2023 г. Аз я гушнах и останахме така известно време. После Иван-Александър, заедно с Олга отряза пъпната връв. Д-р Паликов пусна музика, някакъв рок, беше забавно… след това Олга ми пусна Super girls don’t cry… Направо си беше едно истинско „Раждане с любов“!