Това се казва раждане с усмивка! Просто няма как да не споделя тази вдъхновяваща история – раждането на Цвети беше леко и безболезнено водно раждане без нито един шев. Единствената интервенция беше пукване на околоплодния мехур при пълно разкритие със съгласието на майката. След отварянето на мехура бебето се роди много бързо, само с един напън. Желанието на родителите беше да се изчака с прерязването на пъпната връв до раждането на плацентата и екипът се съобрази с това – изчакахме около 15 минути. Раждането на Цвети не беше само въпрос на късмет, а резултат на задълбочена подготовка и планиране в продължение на месеци. Тя беше готова, че може не всичко да е по план, но не се наложи да прави компромис за абсолютно нищо. Аз съм щастлива, че бях до нея  

Цвети сподели: „Прекрасно раждане. Благодаря на този невероятен екип от специалисти, който направи така че едно раждане се превърна в такова красиво изживяване. Екипът на акушерски кабинет “ЛаВита Нова” в болница Свети Лазар изпълни всяко мое желание в хода на раждането и ми дадоха пълно пространство да се почувствам дори по-спокойна и от домашна обстановка. Казват че едно естествено раждане никога не може да се прогнозира и планира напълно, а това беше точно каквото го исках стъпка по стъпка. Олга, хиляди благодарности за всичко което направи и невероятната подкрепа която ми оказа. Респект за това което правиш и търпението което имаш да променяш нещата към по-добро. За мен бе удоволствие да родя с теб.

Екипът е д-р Марта Дончева, ак. Олга Дукат, ак. Емилия Казълова, ак. Галина Павлова, д-р Иванова – неонатолог.

От клипчето и снимките можете да усетите емоцията от това прекрасно раждане. В момента, в който снимам това клипче Цвети е с 9 см разкритие. Бебето се роди след час.