La Vita Nova е мултидисциплинарен екип от специалисти в подкрепа на естественото раждане, ранния контакт между майката и новороденото и кърменето, винаги, когато е възможно. Представям ви прекрасните хора, с които работим заедно и споделяме общи разбирания. Ние ще се погрижим да посрещнете вашето бебе с много усмивки!

Д-р Красимир Паликов, акушер-гинеколог и мамолог

– Ще се запознае с вас преди раждането

– Ще разбере вашите желания

– Ще ви подкрепи по пътя към вашето

  • Естествено раждане
  • VBAC
  • Раждане на близнаци
  • Раждане в седалищно предлежание
  • В други ситуации, когато има повече рискови фактори

– Търпеливо и спокойно ще наблюдава процеса на раждане

– Няма да се намесва без да има нужда

– Ще действа бързо и адекватно в случай на необходимост

Д-р Паликов завършва медицина през 1990 г. Започва професионалния си път като млад лекар в град Елин Пелин, прекарва няколко години в Либия, а след това работи в УМБАЛ „Света Анна“ София. Уменията му обхващат наблюдение на бременност и патология на бременността, ултразвукова диагностика в акушерството и гинекологията, ехомамография, нормално и оперативно раждане, лечение на гинекологични заболявания и заболявания на млечната жлеза. Д-р Паликов подкрепя естественото раждане и е част от екипа La Vita Nova  от лятото 2020 година. Към момента заедно като екип сме асистирали на стотици раждания. Благодарение на неговия дългогодишен опит  поемаме както физиологични раждания, така и високо рискови случаи.

Ани Николова, акушерка и сертифициран от международен борд консултант по кърмене IBCLC

– Ще извърши първите грижи за бебето в родилната зала и ще бъде до вас по време на първия контакт
– Ще отговори на всичките ви въпроси, свързани с кърменето
– Ще ви покаже различни пози за кърмене и правилното засукване
– Ще ви покаже как да държите бебето, как да смените памперса, как да се грижите за пъпчето, хигиената и други.
– Прави домашни посещения след раждане

Ето какво казва Ани за себе си:

По професия съм акушерка. Завърших образованието си в Медицински Университет София и имам над 10 години стаж в родилни клиники по професията. В търсенето на приключения, обогатяване и придобиване на нови знания, и умения заминах и се установих на работа в Германия. В ежедневната рутинна работа неизбежно винаги сравнявах това, което ми беше познато като начин на работа тук в България с техния подход към грижите за майките и новородените. След време реших да подредя събраната от мен информация и да я предам нататък, защото една жена станала майка има нужда от подкрепа и информация. Нейните притеснения и страхове са едни и същи като на всички жени по света, независимо от раса, възраст и убеждения.

Започнах да се интересувам от чудото, наречено кърмене, за да мога да бъда по-компетентна в отговорите на въпросите, които ми се задаваха всеки ден. Завърших курс към Ausbildungszentrum Laktation und Stillen в Хамбург, това също бе и подготовка за изпита за IBCLC (сертифициран консултант по кърмене към Международния борд на консултантите IBLCE).

Д-р Анелия Маждракова, педиатър

Ще се грижи за вашето бебе с много нежност и внимание

– Няма да бърза да ви вземе бебето веднага след раждането

– Ще провери дали всичко с бебето е наред без излишни и стресови манипулации

– Ще ви предостави пълна информация за здравето на вашето бебе без да нагнетява обстановката

– Ще ви даде полезни съвети за кърмене и грижи на бебето ви

– При ваше желание е готова да ви консултира и след това през първата година на бебето

Д-р Маждракова завършва медицина в МА София през 1986 г., а през 2000 г придобива специалност Детски болести. Работила е  в УПМБАЛ Отделение за недоносени и деца с повишен риск и в неонатологиите  на ВМБАЛ, Софиямед, Панагюрище, ПСБАЛАГ Св. София, болница Лозенец. Д-р Маждракова е лекар с интерес към алтернативната медицина, с който си сътрудничим от над 10 години. Провели сме множество лекции и обучения за родители за грижите на бебето и детското здраве. От 2021 година е част от екипа La Vita Nova. Поема бебета родени с нас от самото раждане, преглежда ги ежедневно по време на престоя им в болницата и дава информация и насоки на майките.

Траяна Михайлова, координатор

– Води комуникацията с вас и отговаря на въпросите ви по телефон, е-мейл и през социалните мрежи
– Записва часовете за консултации
– Изпраща ви книги, дискове и онлайн курсове
– Събира, редактира и публикува историите ви за раждане
– Създава съдържание в социалните мрежи и в уебсайта, което да ви вдъхновява и информира.

Траяна е културолог и учител по философия по професия, customer support специалист по трудов стаж и дула по призвание.

Има две дъщери. След раждането на първото си дете преминава обучение за подкрепа за кърмене към НАПК. А след второто раждане – успешен vbac с Олга и д-р Паликов, взима решение да стане дула. Траяна е дула за раждане, преминала обучението на Childbirth International и VBAC link. Минала е обучение по ребозо практики и акупресура.