Деница, Дмитрий & бебе Алексей

Неговата подкрепа беше решаваща, за да не се откажа от естественото раждане и да повярвам, че то ще бъде успешно. Деница

Какво е „раждане с любов“? За него освен безгранична майчина любов е нужна и всеотдайна бащина подкрепа, както и професионален медицински екип, който имахме в лицето на акушерка Олга Дукат, д-р Паликов и нашата дула Яница. С тяхна помощ на бял свят се появи Алексей. 

Бях на път да се откажа от естественото раждане и да поискам секцио, защото при мен контракциите бяха болезнени, но слаби за да изтласкат бебето, което се беше обърнало и в позиция гръб към моя гръб. Бях изплашена, че цял ден и цяла нощ ме боли, а накрая няма да издържа вливането на окситоцин, който да ги забърза, а имах и известно недоверие към епидуралната упойка и страх, че ще се мъча като грешен дявол да раждам нормално, а накрая ще се стигне до спешно секцио.

Обаче нашият татко беше плътно до мен и готов да присъства на раждането, и да съпреживее всички съпътстващи емоции. Неговата подкрепа беше решаваща, за да не се откажа от естественото раждане и да повярвам, че то ще бъде успешно. Както и беше, без шевове и разкъсвания. 

Затова искам да дам кураж на повече татковци да не се страхуват и да присъстват по време на раждането, защото това е много важно за емоционалната подкрепа на майката и по-лесното протичане на това Божествено събитие.

фотограф Яница Карамаркова https://www.moiatadula.com/