Акушерски грижи по време на раждане

Предлагам акушерски грижи по време на раждане в АГ болница Свети Лазар, която разполага с обособено звено за естествено раждане.

Според законодателството на България акушерката има право да асистира по време на нормално раждане в присъствие на лекар. Затова по време на раждането задължително присъства акушер гинеколог, който наблюдава процеса и има готовност да помогне в случай на усложнение. Работя с лекари, които подкрепят естественото раждане и при един нормално протичащ процес дават свобода на жените и гласуват доверие на акушерките.

По време на предварителните срещи ще обсъдим вашия План за раждане и ще ви разкажа за практиките в болницата. Ще бъда до вас по време на целия процес.

Раждането протича в индивидуална родилна зала, която разполага с топки, клекнал стол и басейн за раждане. Имате свободата да се движите и да избирате позата си през целия процес.

Възможно е раждане във вода. Потапянето в топла вода отпуска тялото и намалява болката, намалява и вероятността от разкъсвания. Преходът за бебето към новата среда е много нежен и плавен.

Имате право на присъствието и подкрепата на дула (професионален асистент) и на прилагането на немедикаментозни методи за справяне с болката като масаж, релаксация, топъл душ, топли или студени компреси, акупресура и др.

Искрено вярвам, че когато процесът върви нормално и няма усложнения, е най-добре раждането да протича с минимална медицинска намеса. Медикаменти, процедури и интервенции трябва да се прилагат само по изрични медицински показания и със съгласието ви.

Когато няма усложнения, бебето ви се дава веднага след раждането и остава в непосредствен контакт с вас през първите часове.

Цената на раждането зависи от стаята, в която ще бъдете настанени след раждането (двойна, единична, апартамент и т.н.) Обадете ми се или ми пишете, за да ви дам информация за цените.